“Revival” av bloggen

peterborgman_massa

Ni som har följt bloggen en tid vet att det har varit i praktiken helt tomt och bloggen har varit helt död i mer eller mindre ett halvår nu.

Var är egentligen anledningen till det? Vet faktiskt inte, har helt enkelt inte hunnit eller velat fokusera på den och istället flyttat mycket av den dagliga kommunikationen till sociala medier som Facebook och Instagram, nu på sistone också Instagram stories. Om ni vill följa mig där hittar ni mig där under;
Instagram: @mrborgman
Facebook: https://www.facebook.com/nightseal
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/peterborgman

Bloggen kommer jag nu börja skriva på igen, men med mycket mindre intervall, kanske ett inlägg i veckan eller något liknande. Egentligen kommer jag skriva på bloggen när jag har något att säga och många gånger kommer jag även dela det på Facebook och LinkedIn. Allt som är dagligt och vad som händer kommer ni få om ni följer mig på Instagram.

Så vad händer just nu i mitt liv då? Jo sommaren har ägnats åt tillväxt och sätta strukturer. Jag tänkte här nedan gå igenom mina engagemang bolag för bolag.

JS Energi
Här har det verkligen tagit fart, vi har under hösten anställt 2 personer, jag har axlat rollen som VD och vi har satt en vision för företaget som är “JS Energi ska göra det bekymmersfritt att äga en värmeanläggning” med detta i ryggen bygger vi nu det mest kundfokuserade bolaget inom värmeanläggningsbranschen och den mest kompletta leverantören av reservdelar till värmepumpar och värmeanläggningar. Vi har mycket kvar men nu är riktningen utstakad.

E-detalj
Här står vi lite stilla tillväxtmässigt, men vi har en tydlig vision och mål “E-detalj är specialister på försäljning via internet” observera just via internet inte på internet. Internet är endast en försäljningskanal, inget magiskt eller kryptiskt. Samma metodik gäller där som på andra kanaler. Vi har gjort en del andra förändringar i vårt erbjudande också, men det tar jag upp en annan gång.

Mobilkliniken
Här har det verkligen tagit fart. Vi har fått in en fantastisk kille, Tobias som verkligen växer in i rollen och på det viset kan vi fokusera mer på försäljning. Vi har en stark tillväxt på B2B sidan och det ser verkligen lovande ut.

Exakt IT
Här är min roll att vara med i styrelsen och med Joakim vid rodret som ny VD så har pipeline börjat fyllas på, känns riktigt spännande att se vad vi kan åstadkomma i Malmö/Lund regionen genom att ta IT tillbaka till “back to basics”

Borgmans Antikt
Här har vi det verkliga sorgebarnet. Är det något jag har varit tvungen att prioritera ner så är det denna verksamheten, den är mer eller mindre vilande och i dvala. Med en riktigt dålig enandel och alldeles för lite tid, får denna helt enkelt vara.

Scand Group
Detta är ju mitt ägarbolag och konsultbolag och här sker en del, just nu tittar vi inte aktivt på några fler investeringar än de diskussioner vi har igång och de projekt. Gör också en hel del aktiehandel i detta bolaget, just nu är vi på börsen ganska exponerade mot GWS och Nibe, 2 helt olika branscher där den ena är klassisk och den andra är rent techbolag. På mentorssidan tar jag det lite lugnare här för närvarande, kommer ha 2 mentorsprojekt körande under vintern och våren, där bägge går i integrationens tecken. Finns så mycket mer att berätta, men det får bli senare.

Digitala Turistbyrån
Ett av mina senaste projekt som ännu inte blivit till bolag ännu. Här fick vi ett bakslag för några veckor sedan när en av de aktivt drivande, helt utan förklaring bara kopplade ur sig, gick knapp att kommunicera med och inga svar fanns att få. Som tur är, har vi Calle kvar som kör det hela operativt nu från Filippinerna, vi är ganska försenade men en färdig produkt på en digital turistbyrå för Helsingborg skall vara färdig innan nästa säsong som planen ligger nu.

Colourpicture.se
Här är jag inte delägare, utan endast styrelseordförande. Ett mycket spännande bolag där det handlar om att leverera en upplevelse och en möjlighet för företag att köpa trycksaker utan att ha hög kunskap eller förståelse. Bolaget är en startup som drivs med stor energi av Daniel, känns riktigt spännande och kul att vara med denna resan.

Detta var en genomgång av vad nuläget är just nu i de olika bolagen, för närvarande rullar saker på ganska bra, visst det finns massor med utmaningar och prioriteringar som måste göras, varje dag måste jag prioritera vad som är Nice to have och vad som är Need to have.

Med detta inlägg är vi nu “back in the game” igen med bloggen

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar