Om mig

Ja, vem är jag egentligen? Alltid lika svårt att beskriva sig själv, men nu blir det att göra ett försök.

Den 1 juni 1975 föddes jag på landet utanför Helsingborg, det innebär att jag är uppvuxen lekandes med kottar, stenar och pinnar.

Nu i efterhand har jag kommit på att det var redan i unga dagar som jag började gilla att driva företag och att utveckla saker. Varje gång det skulle lekas affär så var det jag som ägde den och skulle självklart göra så bra affärer som möjligt. Detta fortsatte när jag växte upp och när jag lärde mig om elektronik så började jag reparera grannar och vänners radio och tv apparater.

Vid 18 års ålder startade jag mitt första företag, ett handelsbolag tillsammans med en klasskamrat. Företaget var ett webbdesignsföretag i mitten av 90 talet, så man kan säga att vi var väldigt tidigt ute med företaget som vi sedan några år senare lade ner då vi gick åt olika håll och sökte nya utmaningar.

Hamnade sedan in i IT branschen på riktigt strax efter milleniumskiftet där jag gjorde en karriär från tekniker till innesäljare, projektledare för att sen fortsätta som försäljare, försäljningschef och sen avsluta som nationel divisionschef på Atea Technical Services. Parallellt med detta drev jag upp antikfirman Borgmans Antikviteter där vi som första ordentliga e-handlare fokuserade på att sälja glas och porslin på nätet i en riktig webshopslösning.

Efter ett lite sidosprång på ett lokalt IT bolag som inte blev så bra, då vi hade olika syn på värderingar och i synnerhet hur värderingsstyrt ledarskap skall fungera så tog jag steget fullt ut och lämnade (nästan) IT branschen för att gå in i den nya “heta” ehandelsbranschen genom att tillsammans med en god vän och gammal kollega Fredrik gå in i hans företag JS Energi. JS Energi är ett bolag som sysslar med värmepumpar. Det är i detta bolaget som den största delen av min tid tillbringas, där jag som VD och ehandelsansvarig arbetar med den dagliga driften och tillväxten tillsammans med 15 fantastiska medarbetare och riktigt bra partners som Bosch, Nibe, CTC, Panasonic och alla andra som vi jobbar rätt med. 

Förutom att tillbringa dagarna på JS Energi så är jag också styrelseordförande och delägare i IT bolaget Riktiga Konsulter som är en sammanslagning av ExaktIT och Riktiga Konsulter. I det bolaget har vi som mål att kunna leverera specialistresurser till företag inom den digitala sektorn primärt. 

Den sista delen i min “portfölj” är mitt engagemang runt att föreläsa, sprida kunskap och utbilda nyfikna personer inom digitalisering, ehandel och ledarskap. Alla dessa 3 områden är områden som verkligen ligger mig nära om hjärtat. Genom att kombinera det digitala, ehandel som en försäljningskanal och lägga på ett lager av värderingsstyrt ledarskap där medarbetarna är det viktigaste i företag så kan man uträtta underverk, oavsett produkt eller bransch, allt ligger i genomförandet. 

På fritiden går det mycket tid åt mitt stora intresse öl och mat. Jag är en stor älskare av öl och försöker testa så många öl som möjligt, dock har det inte gått så långt ännu att jag gett mig in i att brygga själv, men om det däremot finns några bryggeri som vill ha in en ny delägare så tveka inte att kontakta mig.

En annan sak som jag verkligen brinner för och som där går en del tid åt är antikviteter. Jag driver Borgmans Antikviteter som är en av de största antikhandlarna på nätet. Vi fokuserar på glas och porslin från primärt norden och vår vision är att våra kunder ska till ett bra pris kunna ha bra och kvalitativt porslin och glas i hemmet. Det är faktiskt sant att det vi äter och dricker smakar bättre ut bra glas och från fina tallrikar.

För att få balans i livet försöker jag också träna regelbundet, i synnerhet styrketräning men jag gillar också att köra både mountainbike och racercykel. Kort sagt kan man säga jag gillar allt som går fort.

Just det, höll ju på att glömma att jag är lyckligt gift och lever tillsammans med min älskade kära fru Ida 🙂