Om mig

Ja, vem är jag egentligen? Alltid lika svårt att beskriva sig själv, men nu blir det att göra ett försök.

Den 1 juni 1975 föddes jag på landet utanför Helsingborg, det innebär att jag är uppvuxen lekandes med kottar, stenar och pinnar.

Nu i efterhand har jag kommit på att det var redan i unga dagar som jag började gilla att driva företag och att utveckla saker. Varje gång det skulle lekas affär så var det jag som ägde den och skulle självklart göra så bra affärer som möjligt. Detta fortsatte när jag växte upp och när jag lärde mig om elektronik så började jag reparera grannar och vänners radio och tv apparater.

Vid 18 års ålder startade jag mitt första företag, ett handelsbolag tillsammans med en klasskamrat. Företaget var ett webbdesignsföretag i mitten av 90 talet, så man kan säga att vi var väldigt tidigt ute med företaget som vi sedan några år senare lade ner då vi gick åt olika håll och sökte nya utmaningar.

Hamnade sedan in i IT branschen på riktigt strax efter milleniumskiftet där jag gjorde en karriär från tekniker till innesäljare, projektledare för att sen fortsätta som försäljare, försäljningschef och sen avsluta som nationel divisionschef på Atea Technical Services. Parallellt med detta drev jag upp antikfirman Borgmans Antikviteter där vi som första ordentliga e-handlare fokuserade på att sälja glas och porslin på nätet i en riktig webshopslösning.

Det senaste 1,5 åren har jag ägnat som försäljning och marknadsansvarig på IXX IT-Partner, ett bolag där jag även gick in som delägare, men på grund av olika visioner om hur fort tillväxten skulle ske valde jag att lämna det bolaget, sälja mina aktier och gå vidare i Mars Månad. Jag äger och driver investment och managementföretaget Scand Group AB som har fokus på att investera tid och pengar i startups och mindre företag som önskar ta nästa steg. Inom ramen av Scand Group sysslar jag också med föreläsningar, där jag föreläser inom området ledarskap, företagsbyggnad samt personlig utveckling. Är ni intresserad av att anlita mig som föreläsare är det bara att kontakta mig.

Idag ägnas mycket av min yrkestid åt de investeringar jag har gjort, och just nu är det mest inom E-detalj AB, ett företag som är specialister inom försäljning på internet, oavsett om det är tjänster, produkter eller vad man nu vill åstadkomma för resultat. På E-detalj gör jag även en del konsultarbete som specialist just runt försäljning på internet. Ett av mina senaste projekt är JS Energi Service, ett företag där vi sen april månad byggt upp nordens ledande E-handel inom reservdelar till värmepumpar. Idag har vi en ehandel med 55000 artiklar till Nibe, IVT och Bosch värmepumpar.

På fritiden går det mycket tid åt mitt stora intresse öl och mat. Jag är en stor älskare av öl och försöker testa så många öl som möjligt, dock har det inte gått så långt ännu att jag gett mig in i att brygga själv, men om det däremot finns några bryggeri som vill ha in en ny delägare så tveka inte att kontakta mig.

En annan sak som jag verkligen brinner för och som där går en del tid åt är antikviteter. Jag driver Borgmans Antikviteter som är en av de största antikhandlarna på nätet. Vi fokuserar på glas och porslin från primärt norden och vår vision är att våra kunder ska till ett bra pris kunna ha bra och kvalitativt porslin och glas i hemmet. Det är faktiskt sant att det vi äter och dricker smakar bättre ut bra glas och från fina tallrikar.

För att få balans i livet försöker jag också träna regelbundet, i synnerhet styrketräning men jag gillar också att köra både mountainbike och racercykel. Kort sagt kan man säga jag gillar allt som går fort.

Just det, höll ju på att glömma att jag är lyckligt gift och lever tillsammans med min älskade kära fru Ida 🙂

Stäng meny