Fungerar din organisation?

Söndag kväll och snart är det måndag, en helt nu vecka framför oss.
Sitter och funderar på vad det är som gör att vissa organisationer och team fungerar eller inte? Om de lyckas eller inte?

I veckan som var så var jag på en presentation där det pratades just om framgångsrika team och vikten av att lita på varandra långt ner i organisationen. Det får mig att falla in i denna bilden

IMG_0859.JPG

Ja göra ofta upplevt organisationer som inte fungerar och jag måste säga att pyramiden ovan är genialisk, för det är faktiskt de sakerna som är anledningen till att en organisation inte fungerar och det i sin tur resulterar i att lönsamheten sjunker.

Om man som ledare inte har yttersta tillit till sin personal, och då inte bara cheferna direkt närma sig utan all personalen i företaget så skapas inte engagemanget i företaget. Om man dessutom har ett företag där konflikträdslan hela tiden ligger i luften sker inget förändringsarbete då detta oftast kommer ur godartade konflikter vilket leder till att företaget inte utvecklas utan istället står still och det leder i sin tur till avveckling,

Kort kan man säga att om man som chef inte litar på sin organisation och man dessutom är konflikträdd så leder det till att hela organisationen avstannar, engagemanget avtar, ingen tar ansvar och resultatet uteblir.

Så hur är det på ditt företag?

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar