Veckans boktips för ehandlare och entreprenörer (V.44)

Ehandlare, det finns inte många böcker för er, det är både tråkigt och förståligt.

Ehandel är en försäljningskanal som växer fort, förändras dagligen och med tanke på hastigheten i bokproduktion gör det det lite svårare att få ut ehandelsböcker på marknaden som faktiskt är uppdaterade.

En av de böcker som faktisk finns och som används på många utbildningar är E-handel i praktiken som är skriven av Hanna-Karin Grensman.

Är detta då en bok som är värd att läsa?
Ja och Nej skulle jag säga. Första halvan av boken är riktigt bra, den borde varje ny och mindre ehandlare läsa och även de som går ehandelsutbildningar då den tar igenom de flesta av de frågeställningarna som man bör gå igenom som affärside, köpresor osv. Sen blir det svårare för då blir det hur man bygger en ehandel och då är det svårt, något som jag märker med min youtube kanal också att producera material som är “evergreen”. Den digitala världen är svår, den går fort och leverantörer ändras hela tiden, och detta gör att 2a delen av boken bör man ändra inställning i huvudet när man läser och se den mer som inspiration på att tänka istället för at det faktiskt blir i praktiken.

För att sammanfatta boken och vad jag tycker om den så är 1a halvan riktigt bra, kan användas som en checklista för dig som ska bygga en ehandel. 2a delen är bra, men där måste man ändra hur man läser boken och tänka bort en del av det som skrivs om, och istället se den som mer “inspiration” och tänka “aha, det har jag missat”. Men för att vara en bok om E-handel måste jag säga att det är en helt ok bok för dig som vill lära dig själv hemma och i synnerhet bör du läsa den innan du startar en ehandel, så du vet vad du går in i.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar