Veckans boktips för ehandlare och entreprenörer (V.22)

Denna veckas boktips är speciellt riktad till ehandlare, men detta till trots är det ingen dålig bok att läsa om man är entreprenör eller företagare heller. Skulle det vara som så att du faktiskt är butiksinnehavare av en fysisk butik är detta till och med ett måste att läsa.

Boken heter Nudge och är skriven av nobelpristagaren i ekonomi, Richard H. Thaler och Cass R. Sunstein.

Nu ska ni inte avskräckas av att det är en nobelpristagare som har skrivit boken, utan sanningen är att det är en väldigt lättläst bok och som dessutom ger extremt många exempel på hur du kan påverka beslut inom din ehandel eller butik.

Har du undrat över vad det är som gör att FOMO (Fear of missing out) fungerar, eller vad är det som gör att en kund i din shop reagerar på ett vis eller ett annat. I denna boken får du veta bakgrunden till det och får svar på frågor som du har funderat på, frågor som “hur dumma är egentligen människor, detta förstår man väll alltid?”.

Det jobbiga är att du själv inser att du själv oftast faller dit på dessa tekniker också, så du är i så fall lika dum som de du dömmer, eller som i mitt fall, jag är lika dum som alla andra?

Boken rekommenderas verkligen 🙂

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar