Var är ni på ert företag?

För ett tag sen lyssnade jag på ett föredrag på IHM om effektivitet och om vilket företag var man. Diskussionen som vi sen deltog i tog sin grund i denna bilden.

Foto-2015-02-03-22-03-20

Och jag började fundera på var vi är i de olika bolagen som jag är inblandad i och insåg att på något sätt så fanns olika bolag i olika rutor förutom den övre högra rutan där det Framgångsrika företaget finns, dock finns det minst 1 bolag som jag investerat i som jag är säker på är där inom 1 år så det känns bra. Finns också ett bolag som jag investerat i som är i raka motsatsen, alltså i nedre vänstra hörnet, eller i alla fall i gränslandet mellan det nedre vänstra och det övre vänstra hörnet, och det är inte riktigt lika roligt.

Vad gör man då åt det?

Ja på papperet är det ganska enkelt att förflytta sig, men då glömmer man att det är människor inblandade i det hela och för att människor ska förändras måste man först få en nutidsbild av var man är och dessutom få en klarsynthet i sig själv som människa. Har man väl lyckats med de 2 sakerna som verkligen är det svåra i det hela är sen inte förflyttningen så svår, då är det 2 ledord som gäller och det är: Förtroende för din organisation/medarbetare och acceptans från dina sida på att alla gör så gott det kan och inom det faktiskt bygga en värdering där att göra fel är det “bästa” som hänt för du vågade prova, men att inte prova är det största felet man gör och det är inte rätt att göra.

Så var är ni alla i ovan bild på de företag som ni jobbar på eller som ni kanske äger/driver?

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar