Tittar på

Då fortsätter Albert veckan efter 2 dagars uppehåll.

(null)
Citatet ovan kommer antagligen från en klok man (har ju i sig inte bekräftat att det kommer från Alfred själv) men det är väldigt klokt.

Det intressanta är att det även kan omsättas till företagande och ledarskap då det faktiskt är de som ser på när saker görs som är fel, eller ännu värre de som är ledare och ser att saker är fel i organisationen men inte gör något. Detta är ganska vanligt och som tur är, är det sällan någon som gör något ondskefullt utan många gånger är det engagerad personal men som drar åt olika håll och om du som ledare ser på när din organisation drar åt olika håll innebär det att du faktiskt är ansvarig för att det blir fel. Som ledare kan du aldrig skylla på någon som är under dig i hierarkin för det är du som ledare som har det yttersta ansvaret, du är lagledaren, kaptenen, härföraren eller vad du nu vill kalla dig, men en sak är säker, det är du som ledare som genom ditt ledarskap ska se till att skeppet seglar åt rätt håll och att det är samma håll alla vill till. Verktygen är många och du måste hela tiden utveckla dig.

En sak kan du däremot vara riktigt säker på, att om du som ledare tittar på och inte agerar på det jobbiga som sker, då är du den första som skapar det som leder till undergång, för jag kan lova dig att det finns ingen på ditt företag som vill ondska eller olycka för företaget, de är engagerade men behöver ditt stöd för att nå världsklass.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny