Tack Ehandel.se för årets #emeet

Detta blir inget normalt inlägg i ehandelsserien, utan denna gången är det istället en reflektion runt #emeet och vad jag fått med mig under året.

Jag vill börja med att rikta ett stort stort tack till Ehandel.se och eventteamet för att jag har fått vara med på årets alla Emeet. Ja det stämmer jag har varit med på alla i år, redan i början på året så lade jag planen för att alla så nu när den sista i Stockholm som var i torsdags är avklarad så inser jag att jag varit med i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Helsingfors (Finland) och även det första i Danmark (Lyngby).

Jag satt igår på vägen hem från Stockholm på planet och funderade över vad jag hade fått ut av Emeet och har det varit något annat än kul event och träffa nya människor samt gamla bekanta?

Vid första tanken så kom jag inte på något annat, men sen började jag tänka igenom varje event och vilka sessioner jag gått på och deltagit. Men inser nu att alla här som läser detta kanske inte vet vad Emeet är så jag ska förklara det, då det är lite annorlunda än ett vanligt event. Emeet är nämligen en Unconference, och det innebär att det inte finns någon agenda. Första gången när man kommer dit kan det vara väldigt läskigt, man möts av en tom tavla där de som kommer dit ska bidra istället för att det är föreläsningar. Det gör att det är många diskussioner och man kan vare sig man är ny ehandlare som vill veta något eller om man är erfaren och vill dela med sig sätta upp en session och sen kan det antingen vara att du vill berätta något som föreläsningsformat eller om du hellre vill ha en gruppdiskussion där du får lära dig något, detta är helt och hållet upp till deltagarna.

Efter denna lilla och kanske oförståeliga förklaring av “unconference” är det dags att återvända till vad jag lärde mig under året. Som jag skrev innan så kändes det först när jag satt or reflekterade på vägen hem igår att det inte var något jag lärt mig, men sen kom jag på. Jag kom på att jag på Emeet i Finland fick svaret som gjorde att vi på JS Energi har ökat vår försäljning till UK med 160%, jag fick också i Finland svaret på varför vi inte ska göra en Rysslandssatsning och även lära mig hur de det funkar med relationen Asiatisk ehandel, Ryssland och Finland. Men det var ju bara i Finland, vad har jag mer lärt mig? Här kommer en lista på saker som jag har lärt mig genom att vara med på Emeet och som är anledningen till att jag vill tacka Ehandel.se
  • Danska ehandelsmarknaden inom B2C är inte så långt utvecklad som jag trodde, vilket gör att vi ändrat fokus för JS Energi.
  • Ska man lyckas på Amazon måste man se Amazon som en egen värld inte en del av övriga Internet
  • Ska man lyckas i Tyskland måste man kunna ta betalt med Paypal, räcker inte med bara kreditkort
  • Vilka utmaningar måste man hantera om man vill växa inom B2B marknaden som grossist
  • Hur kan man öka sin försäljning genom att tacka nej till kunder
  • 50 talet nya verktyg som jag inte visste ens fanns som är värda att urvärdera
  • 100 talet misstag (minst) som jag nu inte behöver göra själv
  • Hur många som hackz som helst för att bli lite bättre i sociala medier
Ovan är bara en del av de saker jag fått med mig under året men som faktiskt alla har bidragit till att förbättra JS Energi, men också för de få utvalda konsultkunder som jag arbetar med.

Nu när Emeet säsongen är slut så funderar jag på om jag ska deltaga på alla nästa år också, och om min kalender tillåter det ska jag absolut göra det. Det jag absolut kommer att göra är att vara med på de utländska, både Danmark, Norge och Finland då det är där man kan lära sig mest om försäljning utanför Sverige och det är bara att inse det, ehandel är inte nationellt utan det är internationellt.

Så till det egentliga syftet med detta blogginlägget, det är att tacka Ehandel.se men också alla ni enskilda individer som har skapat hela eventet från grunden och alla ni som ser till att det växer nu samt även ett stort tack till alla ni nya vänner och kollegor i ehandelsvärlden som jag lärt känna, det är en ära att få lov att ha så grymma människor i mitt nätverk.

Ett stort stort tack till er alla (och detta inlägget är på inget vis sponsrat, det är direkt från mitt hjärta)

ps. Nästa vecka blir det ett nytt inlägg inom ehandelsserien.
ps2. Här nedan hittar ni även min presentation från Emeet Stockholm som jag lovade lägga upp
Emeet ehandelshackz (klicka på länken för att ladda ner)
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar