Sociala medier

Strategier i sociala medier stod på agendan i eftermiddags då jag var på en Connect Syd träff där temat var just sociala medier strategier.

Foto-2015-10-20-16-54-28

Seminariet hölls av Ebility som jobbar just strategiskt runt sociala medier och det är intressant att se deras setup som påminner mycket om setupen som vi använder på E-detalj. Det finns tydliga likheter mellan vårt erbjudande där vi dock har olika spetskompetenser och vi på E-detalj har fokus på försäljning på internet, oavsett om det är tjänster, produkter eller referenssidor.

Det är konstigt hur många som är jättebra på försäljning i “verkliga livet” inte lyckas på internet när det gäller att åstadkomma resultat där. Ofta tar man en bra teknisk lösning och sen tror att det löser sig själv, men så är inte fallet.

När vi börjar arbetet med en ny kund börjar vi alltid med en målgruppsworkshop för att sen ta med den målgruppen hem på kammaren och analysera siten och se om den matchar och tilltalar målgruppen, jag skulle dock säga att i 9 fall av 10 missar man målgruppen när det kommer till hemsidans sätt att skaffa besökare, ta hand om besökare och få besökare att göra det man önskar.

Kan man knäcka ovan nöt kommer man också åstadkomma bra resultat online och kan då få en hemsida som genererar mer försäljning, fler offertförfrågningar, fler bokningar eller varför inte en hemsida som stöttar i den fysiska beställningen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar