resande fot

Foto-2015-08-20-09-32-09

I dag har det varit en del på resande fot, förmiddagen tillbringades i Skummeslöv med möte med hon som hanterar bokslut och ansvarar för en del av redovisningen för JS Energi. Det finns en hel del saker som måste ordnas nu med den tillväxt som det planeras för.

En av sakerna vi måste göra är att byta ekonomisystem till ett system som stöder hur vi arbetar idag, både när det gäller mobilitet men också skalbarhet och anslutningsmöjligheter mot de ehandelslösningar som är viktiga för oss.

När man pratar ehandel brukar vi dela in det i 3 delar, dessa 3 delar är:

– Front End
Det är denna delen som den potentiella kunden möter. Detta är den viktigaste delen då utan kunder har man ingen verksamhet.

– Back End
Det är här du administrerar e-handeln. Den är viktig ur ett processperspektiv, dock är det inte den som skapar försäljning, men däremot kapar den kostnader.

– Integration
Genom integrationer kan man bygga högre effektivitet, lättare administrera sitt sortiment och ordrar, ja helt enkelt att genom att integrera kan man spara pengar, dock än en gång…finns det inga kunder så är det inte lönt att integrera.

Jag träffar många som vill börja med ehandel och direkt börjar de prata om backend och integration, däremot väldigt lite rörande Front End och en del är dessutom inte intresserade av just front end och hur hantera försäljningen. Vårt tips till dem är att lägga kraften på front end, bygga det, strunta i back end ta det när du vet att kunderna kommer, planera dock för att kunna hantera back end och integration, för när kunderna kommer gäller det att sätta de planerna i verket.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar