onsdagens lärdomar

IMG_7791Onsdag kväll och jag sitter kvar på kontoret och väntar på en intervju med en potentiell praktikant. Det är riktigt kul att träffa personer som söker praktik eller LIA (lärande i Arbete).

Så vad har jag lärt mig för 2 saker idag då? Ja börjar nästan bli svårt att faktiskt lära sig 2 ordentliga saker varje dag men vi gör ett försök.

Lärdom nr 1: idag är lärdomen nummer 1 att inte ha dialoger över mail. Jag har visserligen vetat det länge, men just idag har varit så tydligt hur man kan ha en dialog i flera veckor över mail om en fråga där bägge parter skriver om ur olika infallsvinklar och att om inte en part har all informationen blir det en väldigt dålig dialog och faktiskt till och med kan förstöra ett samarbete. Så lyft telefonen, ring och spara flera timmars arbete och lös frågan direkt.

Lärdom nr 2: Är content marketing, Content Marketing som idag finns överallt omkring oss och som jag själv använder mig mycket av har jag idag insett smyger sig in på ett sätt som det är länge sen det gjorde. I synnerhet växet content marketing på nyhetssiter som ex aftonbladet, IDG osv. Där man till och med nu börjar få svårt att skilja på redaktionell text och köpt redaktionell text. Vad är då Content Marketing? Jo det är texter och material som innehåller relevant information som har som syfte att attrahera kunder som till slut ska leda till en affär. Detta material skiljer sig mycket från klassiska annonser som vill trycka på ett budskap genom att just Content Marketing annonser ofta är redaktionell, påminner om artiklar och faktiskt innehåller fakta som attraherar dig och på det viset kopplar kompetens till författaren. Content Marketing är faktiskt ett sätt att lära sig mycket av riktigt kunniga människor som vill dela med sig kunskapen och faktiskt på det viset få en bedömning av hur kompetent personen och företaget är. Precis som vanliga artiklar ska man vara försiktig med att tro på allt, källkontroller kan vara bra att göra.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar