Ny webshop

Sitter på tåget på väg hem efter en riktigt givande och ansträngande kväll på kontoret.

Vi har under 2 månaders tid bedrivit ett stort utvecklingsprojekt som jag tidigare nämnt i att bygga en helt ny webshop för JS Energi, som mer matchar den storlek som vi nu har. Vi anställde en CTO (Johan) som har gjort en galet bra insats med att bygga en helt ny Magentobaserad webshop, och just nu befinner vi oss i läget att det börjar bli dags för justeringar för att få den i driftläge.

Foto-2016-04-11-21-13-13

Det är mycket att tänka på i ett sådant här projekt, förutom de självklara sakerna som att befintlig funktionalitet ska bibehållas eller bli bättre ska det även vara skalbart för vår tillväxt, där vi idag har 66000 produkter och räknar med att vara uppe i flera 100000 innan året är slut, med nya tillverkare och fler relaterade produkter.

Det är också väldigt viktigt att förstå hur besökarna använder sidan idag, vilka landningssidor finns och hur beter de sig när de är inne i shoppen, samtidigt som vi inte vill bygga bort den mänskliga interaktiviteten med chat, lättillgänglig telefon och snabba epostsvar.

Vi satte i början av projektet ett antal skall krav, där ett av de viktigaste under projektet är att kunderna skall inte i något avseende få en sämre kundupplevelse än vad de hade i den gamla shoppen. I vissa fall blir det lätt att uppnå som t ex en helt ny sökmotor, i andra är det tuffare då vi har en väldigt hög konvertering på mobila enheter.

Framför oss nu ligger nu ett antal hektiskt och intensiva veckor där vi inom några vecka kan göra den slutgiltiga export/importen av data och content för att sen jobba med den nya plattformen under en period innan att släppa.

Detta är ett vansinnigt spännande projekt med många utmaningar men också något som verkligen arbetar för vår tillväxt.

Nu ska det däremot bli skönt att snart komma hem, då jag börjar känna mig sliten, efter både kundbesök och bankmöte idag, samtidigt som det varit en normal måndag.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar