Mystery e-shopper

Har inte kunnat göra några inlägg på några dagar, tack vare störningar från Loopia som har gjort anropen mot databaserna otroligt långsamma, ber verkligen om ursäkt för det, men nu är vi flyttade till nya servrar som är mycket snabbare och det märks direkt.

Idag har det varit en eftermiddag på Mystery E-shopper day nere i Malmö, på Malmö Arena.

Foto-2015-11-03-14-35-43 Foto-2015-11-03-16-53-51

Det var intressant och höra vilka trender som är stora just nu, och i synnerhet handlade det mycket om Julhandeln, black friday och cyber monday.

Julhandeln känner ju alla till och de flesta även Black Friday som förra året började rota sig ordentligt i Sverige, både i de fysiska butikerna som online handeln.

Cyber monday, är måndagen efter Black Friday och en dag där bara E-handlare deltar. Den har inte riktigt fått fäste i Sverige och Norden ännu, men i Usa är den stor så räkna med att den kommer hit, och att en hel del större ehandlare kommer att vara med både på Black Friday och Cyber Monday. Jag personligen tror att både CDon och Fyndiq verkligen kommer haka på det, så även de större klädhandlarna, men förrutom det tror jag att Black Friday kommer vi nog se en del små ehandlare också som hakar på, däremot väldigt få på Cyber Monday när det gäller svenska ehandlare.

Kort kan man säga, att har man inte förberett för Black Friday och Cyber Monday redan nu, med anpassad design och fullt fokus på dessa 2 dagarna på sidan, är det nog lika väl att lägga all kraft på att förbereda inför julhandeln.

Rörande julhandeln, vad är det då som är viktigt där? Ja enligt dragningarna idag kan man säga att det är:
– Leveranstider
– När är sista orderdag för att vara garanterad innan jul
– Kundservice

Det roliga med Mystery E-shopper vilket var det som presenterades idag, är att de precis som mystery shopper som man använder vi vanliga fysiska butiker, har de föreställt sig som kunder på ca 100 ehandelssiter, testat kundtjänst, sidorn, landningssidor, osv och idag presenterade de resultaten, riktigt spännande och kul.

Nu tar däremot snart mitt batteri slut på datorn, så det blir att avrunda nu.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar