Min årskrönika för 2018 Del 3/4

 

Detta inlägg borde ha kommit i helgen, men tyvärr så dog min dator, men tack vare Magnus och Jansson Data så har jag en ny dator direkt nu på morgonen, så sjukt tacksam för det. Tack vare Jansson Data kommer nu här del 3 i årskrönikan, trevlig läsning.

Denna fantastiska träbänk är helt och hållet tack vare min far, stort stort tack.

 

Då var vi inne i den varmaste sommaren på länge i sverige, ja det blev ju faktiskt så varmt att mycket av det jag hade planerat att göra i stugan i somras inte blev av, det är för varmt att gräva och hålla på när det är riktigt varmt. En av de sakerna som dock gjordes var att jag med stor hjälp av min far byggde en träbänk (i sanningens namn ska nog sägas att han gjorde mest, stort tack för all hjälp).

Ett fantastiskt hotell vid Orsasjöns kant som vi hittade när vi googlade, drivs av en familj, så mysigt

 

Sommaren annars var faktiskt första gången på några år som jag hade en semester, ja i alla fall så mycket semester som man kan ha som egen företagare och som jag dessutom klarar av att ha ?. Som vanligt tog vi en road trip runt om i sverige, denna gången mycket i södra norrland och upptäckte massor med fantastiska ställen som finns i Sverige.

Varje ort som vi besökte skulla jag självklart köpa lokala öl i, ett fantastiskt sätt att upptäcka nya lokala öl, och vilka souvenirer sen, räcker ju till nästa sommar

 

Personligen kan jag inte förstå de som hellre åker utomlands än att upptäcka Sverige, Sverige är ett fantastiskt land att se och det finns så mycket olika saker att uppleva, i synnerhet runt naturen.

Mitt i Sverige hittade vi en Thailändsk paviljong, det väcker så många frågor som sen besvarades

 

Bland annat besökte vi en Thailändsk Paviljong i Ragunda, vem kunde tro att där fanns en av Thailändsk kung skänkt paviljong mitt i Norrland. Eller vem kunde tro att där fanns fantastiska platser att köra mountainbike i Östersund runt Storsjön eller att Höga Kusten kan vara ett av de vackraste stället på jorden.

Undersöka Storsjön med MTB, öppnar verkligen upp nya vyer, och man kan ju också bada när det blir för varmt.

 

En av de mest minnesvärda besöken vi gjorde förutom några dagar i Östersund (en fantastisk stad) var att besöka flygvapenmuseumet i Linköping. Detta museumet är ett fantastiskt ställe att besöka även om man inte är flygplansintresserad, de hade en utställning om Sveriges hem under 1900 talet, baserat på hotbilderna mot sverige. Allt ifrån beredskapstiden under 2a världskriget, till efterkrigstiden och det kalla kriget.

Den nerskjutna DC3an finns bärgad på flygmuseumet med hela historien minut för minut, det är en historia från ett 1900 tal som vi har mycket att lära oss av

 

Hur påverkade allt detta Sverige, kommunikation och vilka beslut man tog i de svenska hemmet. Bara att få reda på mer om Statens informationsstyrelse och kampanjen “En svensk tiger”, kanske sveriges enda tysthetskampanj.

Det var mycket i utställningen som fick en att reflektera över dagens samhälle och hur mycket öppnare allt är, men också hur vi idag precis som då tar beslut och styra våra liv efter rädslor som kommer via medier och mun till mun, utan att alltid granska fakta (ett helt annat inlägg i framtiden).

Förutom att resa runt i Sverige han vi (jag och min älskade fru) med att besöka lite konserter som denna sommaren gick i retrons tecken. Gladaste och bästa var utan tvekan Wilmer Xs återförening och deras spelning på Gröningen i Helsingborg, helt fantastiskt faktiskt.

Wilmer X var sommarens musikaliska höjdpunkt, så många gamla minnen

 

Vi han också med att gå på “back to the 90s” som utspelade sig mitt på Pixla Piren i en het sommardag, nog första gången jag har druckit 5 gånger mer vatten än öl ?, men vilka gamla minnen från 90 talet som kom tillbaks.

1700 talsfesten var årets höjdpunkt, den skapade så mycket minnen som aldrig kommer glömmas.

 

Sommaren var som sagt var ganska mycket upplevelser på det privata planet, en av de saker som gjorde mest intryck av allt måste ha varit 1700 tals festen på Sundbyholms Slott. Vi var inbjudna av min goda vän Niklas och hans sambo Charlotte, de hade förberett festen i evigheter, och vilken fest det blev, utan tvekan måste jag säga att det är den bästa festen jag någonsin har varit med på.
Den årliga kräftskivan i Stugan är en tradition som har många minnen, och tyvärr blev det också sommarens första regnhelg, men vad gör det med sådant sällskap

 

När vi ändå är inne på fester, var det dags för den årliga kräftskivan i vår stuga, denna gången var det ödet att det sammanföll med sommarens första regnhelg, ja jag skojar inte när jag säger att det regnade hela lördagen och söndagen, men det gjorde inte festen mindre rolig, det är ju inte vädret som gör festen utan människorna.

Ja det var mycket fest, nöje och en massa nya upplevelser hela sommaren, men det innebar ju inte att man hann med en hel del av arbete och nätverkande också.

Så fort semestern var över och man kom in i Augusti så drog allt igång. En av de riktigt roliga sakerna som jag var med på var Ecommerce Invest day med fokus på ehandel som arrangerades på E-commerce Park, det var 2a året (tror jag) för detta event och det var riktigt kul, givande och dessutom gjordes där en del kontakter som har visat sig betyda ganska mycket för oss på JS Energi framöver, vi har fått många goda insikter och kanske framtida partners, vem vet vad framtiden har att utvisa.
Karsten Deppert presenterar agendan för årets E-commerce Invest Day

 

Invest day skall som traditionen säger avslutas med poker, och denna gången lyckades jag med bedriften att inte åka ut för tidigt, jag kämpade emot mina instinkter att gå på anfall hela tiden, utan tog det lugnt och det gjorde att jag hängde med ganska lång tid.

En annan kul sak som inträffade var att jag var inbjuden på middag hos Landshövdingen Anneli Hulthén som ett tack för att vi hade varit ett av de företag som hon hade besökt under sin skåne turne. Här kan man prata om att det var en brokig skara företagare som sysslade med allt mellan himmel och jord, men kontakter skapades och dessutom måste jag säga att residenset på Stortorget i Malmö är helt fantastiskt för en antikäskande gammal man som jag, om det någonsin skulle öppnas för guidade turer för allmänheten vill jag verkligen rekommendera ett besök.

Då jag hade som mål att besöka alla #emeet i år, blev det även dags för ett #emeet i det 3e kvartalet, denna gång i Göteborg. Det som var extremt roligt var att där var så många som ville lyssna på min session om “10 ehandelshackz som gör att du kan sälja mer utan att spendera mer” att den fick flyttas till stora salen, och gissa om det var många diskussioner efteråt.
Årets roligaste #emeet presentation, nästan fullsatt i stora salen och fantastiska diskussioner

 

Det var inte många dagar efter det som det var dags för en av våra största partners till JS Energi, nämligen Boschs partnerträff.
Nyheter presenterades på Boschs Partnerträff och många kontakter knöts

 

Om där finns ett event under året där vi fick mycket input, information men även nya affärsmöjligheter att diskutera med våra kunder så är det denna träffen. Extra roligt blev det att vi dessutom ropade hem en värmepump på en auktion, en auktion där alla pengarna skänktes till barncancerfonden, när vi fick reda på att auktionen skulle vara och en värmepump skulle auktioneras var vi redan från början överens i hela vår ledningsgrupp att denna måste vi vinna, det blir ju en vinst för barncancerfonden, så pengarna går ju till något riktigt gott.

Det är ganska svårt att skriva om just detta kvartalet, då där är så sjukt mycket minnen och intryck från vår road trip, stora event, musikaliska event och att träffa alla goda vänner att jag nog skulle kunna hålla på i timmar, men om där är 1 sak som jag för alltid kommer ha kvar i mitt hjärta, är det nog 1700 talsfesten på slottet, det var så fantastiskt det bara kunde bli.
Vi blev så glada när vi fick detta från Niklas och Charlotte, det är inte ni som ska tacka, det är vi som ska tacka för allt arbete som ni la ner för att göra århundradets fest

 

Då jag har som tanke att i varje del, dela med mig av en bok som har gett mig mycket under året, kommer här då en otippad favorit som gett mig galet ny kunskap inom ett område jag inte kunde så mycket om, nämligen boken “Livet på spel” av Heaton (Emil Christensen). Om ni vill förstå er på mer om e-sport och den världen där faktiskt eventet är stora som super bowl, läs denna boken.
Det är dumt att ramla när man är på MTB, men smakar det så kostar det

 

I detta inlägget har det varit svårt för mig att redovisa olika minnen och erfarenheter jag fått, då hela sommaren bara är ett enda stort samlande av minnen och erfarenheter, allt från när jag försöker cykla i ravinerna på skåneleden (och voltade, 2 mil från närmsta väg) till att träffa fantastiska nya människor runt om i hela Sverige och allt där emellan, men sommaren var helt fantastiskt på alla sätt och vis och jag kommer aldrig glömma den.

Nästa inlägg blir det sista i årskrönikan, där ska jag försöka få ihop året på ett ganska bra vis, hoppas jag, låt oss se om jag lyckas.
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar