Marinmuseum och jordens paradis

Jag har alltid tyckt att sverige är det vackraste landet på jorden, med sina sjöar, dalar, skogar, skärgårdar osv men idag har jag helt ändrat mig, det vackraste landet på jorden måste vara Nya Zeeland, men vi tar det från början.
I förmiddags begav vi oss till marinmuseet för att lära oss mer om nya Zeeland, ett intressant museum och dessutom nära till där vi bor eftersom min kära fru har drabbats av en tung förkylning så hon orkade inte göra så mycket, men en tur på museet blev det 🙂

IMG_6318.JPG
Mycket på museet handlade om hur européerna invandrade och om urinvånarna, men också om valjakt som har varit en stor industri här

IMG_6330.JPG

men också mycket om nya Zeelands framgång i segling och då i synnerhet americas cup

IMG_6332.JPG
Efter det var det dags för en fantastisk god lunch och dessutom en av de godaste pilsnerns jag har druckit i mitt liv 🙂

IMG_6350.JPG
Efter det var det daga för min älskling att gå hem och vila medans jag begav mig ut på äventyr, på tal om valjakt så fick jag se detta skeppet

IMG_6511.JPG

Skeppet som tillhör Sea Shepard utgår från nya Zeeland och försöker stoppa valjakten, om ni vill veta mer så kan ni titta på serien whale wars på animal planet. Efter detta och en schackmatch tog jag slumpmässigt en bår ut till en ö där jag fick se den vackraste naturen somliga någonsin har sett, detta när jag tog en promenad på några kilometer längs gräsbeklädda stigar och dalar

IMG_6389.JPG

IMG_6394.JPG

IMG_6446.JPG
På vägen hem fick jag också se en fantastisk siluet av auckland

IMG_6506.JPG

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar