lärande, lärande och lärande

P1040366

Då var vi inne på eller snarare i slutet på dag 4 i mitt försök att försöka lära mig 2 saker varje dag. Idag är det verkligen svårt för jag har inte gjort så mycket extraordinärt idag, utan mest standardiserat arbete. Men om jag gör ett försök så är det faktiskt som så att vad jag har lärt mig idag är:

1. Det finns ingen genväg till lönsamhet. Det är helt enkelt hårt arbete som krävs. Ikväll har jag suttit och klistrat kuvert, slagit upp adresser för att kunna göra ett utskick till ett antal presumtiva kunder. Jag träffar många personer dagligen som tror att framgång bara ramlar över en, men det är faktiskt inte sant, det krävs hårt arbete och ska du dessutom lyckas med ett företag så är det inget 8-17 arbete som krävs utan det är mycket mer än så.

Lärdom nummer 2 idag måste nog bli vikten av god planering. Nu ikväll har vi lanserat en ny kund till E-detalj, mer information kommer imorgon, men det är en spännande kund och jag kan lätt säga att vi nog aldrig har haft en release som har funkat så bra, men så var den också ordentligt planerad med dubbla testfaser och nu har vi några sluttester kvar imorgon innan vi stänger migreringsprojektet, bland annat ska payson bli klara på sin sida. Så lärdom nummer 2 är att planering, planering och planering är det som gör att man lyckas med hög kvalitet, och när ni planerar var beredd på hur ni planerar för en “rollback”.

Nu är det dags att gå och lägga mig, ska vara i Malmö kl 07.30 imorgonbitti och jag är riktigt förkyld så jag behöver min sömn.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny