Jädrans vad tiden flyger iväg

Fredag morgon och jag inser att det är över 1 vecka sedan jag uppdaterade bloggen, attans vad fort tiden går. Anledningen till att den inte blivit uppdaterad, är inte att jag inte hunnit, 10 minuter kan man alltid trycka in någonstans, utan det är snarare att jag faktiskt inte ens har tänkt på det, och det är ju en utmaning.

Foto-2016-05-13-06-55-17

Så då är det väll dags att slå mig ner i morgonsolen och uppdatera bloggen med vad som hänt på sistone. Morgonens arbetsplats är just i stugan och där har tillbringats ganska många kvällar, nätter och morgnar senaste tiden, då vädret ju varit helt fantastiskt. Det är mer än en kväll arbetsplatsen sett ut så här:

Foto-2016-05-09-19-50-47

Vin, bokskog och fågelkvitter, det är en bra arbetsmiljö 🙂

Vad har mer hänt då?

Det har varit ganska mycket möten den senaste veckan, bland annat har jag tillbringat ganska mycket tid här:

Foto-2016-05-04-15-50-42

Både med att besöka Ideon Innovation, ha möten med ett potentiellt nytt projekt där jag kanske ska gå in men också besöka Decision Dynamics där jag presenterat en Webbanalys av deras onlinenärvaro som jag jobbat på ett tag, ett spännande möte med många möjligheter för dem framöver.

Ett annat möte jag hade just på Ideon var att jag träffade Mypaper, ett bolag som jag är mentor för i Connect Sveriges process språngbrädan. Mypaper är ett spännande bolag som enligt mig kommer att förändra hur man läser tidningar i framtiden, riktigt spännande att få vara en liten del av den resan.

Foto-2016-05-10-18-36-53

Veckans absolut mest spännande möte var att sitta i juryn på Mock Demoday pitch training på Think, där de fantastiska entreprenörerna som är med i Think gjorde sin slutpitchrepetion inför demoday nästa onsdag på Oxhallen i Helsingborg. Riktigt spännande, och riktigt bra pitchar, entreprenörer, jag är övertygad om att här är några riktigt framgångsrika framtida företagare som verkligen kommer att förändra saker och ting.

Ett annat riktigt spännande möte denna veckan har varit med en potentiell entreprenör. I 2 år har jag och en annan person haft en ide liggande i malpåse, då vi inte har hittat rätt person för att driva det operativt, bygga ett bolag runt det, bygga appen, bakomliggande infrastruktur och sälja det, men i onsdags hade vi möte med en person som känns jädrigt bra, fått caset presenterat för sig, nu är det upp till honom om han vill lämna sin trygga värld och slänga sig rakt in i entreprenörsvärlden, vi får se hur det går.

SAK mässan besökte för övrigt Helsingborg denna veckan, så vi passade på att ställa ut med både Mobilkliniken och E-detalj. Marcus hanterade Mobilklinikens monter på ett riktigt bra vis, och jag fick äran att hantera E-detaljs monter, många bra möten, en del leads och i synnerhet ett antal nya bokade möten, med potentiella uppdrag både för mig som konsult och för resten av E-detalj.

Foto-2016-05-11-11-27-13
Bilden på Marcus blev visst lite suddig 🙂

 

Foto-2016-05-11-23-27-55
Intressanta diskussioner verkar pågå här

Igår var det dags för gemensam frukost på E-commerce Park, något som vi har 1 gång i månaden, rekordmånga hade kommit och det var riktigt skön stämning

Foto-2016-05-12-09-30-52

Förutom trevliga diskussioner och god frukost (tack Amelie) så hade vi Almi på besök, som berättade hur de kan hjälpa entreprenörer och företag med finansiering. På tal om Almi kommer jag även engagera mig som mentor just i Almi, kommer bli riktigt spännande.

hmmm, vad har mer hänt i veckan, jo just det på det fritidsmässiga planet var det i helgen dags att plocka ut mountainbiken och avverka årets första 4 mil på söderåsen, verkligen en miljö som inspirerar och trots backarna så njuter man hela tiden av miljön.

Foto-2016-05-07-19-41-42

I helgen var vi dessutom uppe i smålands skogar, hade släktträff och besökte en gård som finns i släkten. Platsen är faktiskt en av de vackraste platser jag vet, trots att jag har sett otroliga platser i världen, regnskogar, vattenfall, öknar med mera så är faktiskt detta ett av de absolut vackraste platserna jag vet, beläget mellan 2 små sjöar, mitt i skogen och så fantastiskt vackert.

Foto-2016-05-07-13-51-19

Nu däremot blir att gå in och väcka min fru, fixa lite frukost innan det bär av ner till Lund för att presentera en digital strategi för en lansering i Usa som jag jobbat på ett tag för kunds räkning, ska bli spännande.

Over and Out

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar