Hur lyckas man med ett företag?

Idag har det verkligen inte hänt så mycket, har varit i Malmö på ett kundbesök och presenterat vad vi på E-detalj kan hjälpa till med. Förrutom det har det mest handlat om administration, lite planering och en hel del arbete med annonsering och remarketing.

Tänkte istället skriva lite mer om vad som Peter Höjman berättade om på sitt föredrag under E-commerce Parks sommarmingel i tisdags. Peter var där för att föreläsa om hur man misslyckas med e-handel. Ett intressant ämne och han gav egentligen allt i 3st punkter, mer behövs inte för en entreprenör som vill lyckas.

Successful-People-Are-Simply-Those-With-Successful-Habits-Brian-Tracy-Post-Image

Punkt 1: Lönsamhet före tillväxt; detta ger dig frihet att jobba i lugn och ro, enkelt sagt kan man säga att varje order ska du tjäna pengar på och alla aktiveter du gör ska ha en destination i Resultat och Balansräkningen.

Punkt 2: Gräv där du står; sälj sådana varor som du redan har, tillbringa inte tiden med att leta nytt, sälj det som du redan har och blir först kung i ditt eget land innan du lägger alla kraft på ett nytt land.

Punkt 3: Våga släpp taget; Du måste inte göra allt själv, lite på de som du anställer och ge dem både ansvar och befogenheten, detaljstyr inte dem.

Alla de här 3 punkterna var Höjmans tips till ehandlare, men jag skulle vilja säga att de egentligen gäller alla entreprenörer och andra som driver företag, oavsett typ och egentligen kan man sammafatta alla till: FOKUS, fokusera på det du gör och i synnerhet ha fokus på lönsamhet före tillväxt.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar