Fredag kväll

Fredag kväll och jag sitter själv uppe i stugan, då min älskade hustru är bortrest och kommer hem imorgon. 

Idag har jag varit på entreprenörsdagen i Helsingborg på förmiddagen, lite föreläsningar och en hel del mässutställningar. Några kundbesök blev bokat för E-Detalj och dessutom diskuterades ett intressant projekt för JS Energi. 

  
En av de som höll i en presenation idag var Mats Kullenberg som driver Dreamworks. Intressant presentation och jag skulle vilja sammanfatta det han sa i en mening (min tolkning)…. Kära företagare ta hand om er personal annars kommer de gå någon annanstans….. Intressant då jag senaste veckorna har hört talas om ett företag som verkligen har problem med just denna delen, där 25 procent av personalen har sagt upp sig på 5 månader, och det är verkligen ingen merit att ha en personalomsättning på 25%. Som ppten säger på bilden ovan, 60% av de anställda är öppen för nya erbjudandena och byter jobb om rätt erbjudande, tanken kommer då direkt, hur ska man göra om man är av dessa 60% men för inga erbjudande? Mitt bästa tips är att uppdatera linkedin profilen, det är där man letar. 

Nu ikväll sitter jag som sagt var i stugan efter att precis ha ätit några kantarellsmörgåsar, se vad jag hittade ikväll när jag tog en runda i skogen.   

Nu lite slappande på soffan innan jag ska gå in och lägga mig i sängen. Imorgon blir det mest trädgårdsarbete, stenläggning och lite höstförberedelser. 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny