Följer du dina drömmar?

Foto-2015-06-09-10-04-30

Förmiddagen har tillbringats i Markaryd hos IFT Ekonomi som är min redovisningsbyrå för de olika bolagen. Vi håller på med det sista för E-detaljs bokslut och dessutom ska vi  byta ekonomisystem till Visma eEkonomi på just E-detalj, vilket är skönt för då lämnar vi Visma Administration 500, som är ett av de mest svåranvända IT verktyg jag någonsin ramlat på och verkligen inget som föder effektivitet.

 

Just nu sitter jag uppe i stugan och har precis läst färdigt “The engaging ways to career development” som är skriven av grundarna till Decision Dynamics. Boken är intressant och tar sin grund just i karriärsutveckling och att faktiskt göra det som ger en energi.

Visste ni till exempel att mer än 60% av av oss sliter för en karriär som inte är det som engagerar oss mest?

Foto-2015-06-09-20-25-06

Jag kan inte mer än hålla med, i många år gjorde jag samma sak, hade en klar bild av vad min drömkarriär var och arbetade enligt den, men för ca 10 år sedan fick jag en chef som fick mig på helt andra tankar och faktiskt lyckades se vad jag tyckte var roligt och hjälpte mig utveckla och göra karriär inom just det jag tycker är roligt, vilket är att bygga och förbättra saker, organisationer och i synnerhet människor, tack!

Däremot träffar jag dagligen på människor som har en bild av vad deras drömkarriär är och de jagar den, samtidigt som när man sitter ner och pratar med dem, blir det klart och tydligt att så inte är fallet. De drivs av andra drivkrafter och tycker att de flesta sakerna som den karriärsbanan de är inne i är tråkiga, men ser att det blir bättre på nästa steg, vilket det oftast inte blir.

Min fråga just nu till er som läser är: “gör du en karriär just nu som innehåller det som engagerar dig? och om du inte gör det kommer företaget du är på ge dig möjligheten att göra det?” Om svaret på frågan ovan är Nej (på bägge) bör du faktiskt se dig om efter ett annat jobb. Är svaret däremot Nej på första, men Ja på andra, vad är det då som hindrar dig? Och om du svarar Ja på första frågan så är du i praktiken på väg mot dina drömmar, så Grattis.

Nu får jag höra att det är kvällsmat, så det är dags att slå igen datorn 🙂

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar