En missnöjd kund

Har varit en fantastisk dag som inte slutade förrän halv 8 ikväll när jag lämnade kontoret i Malmö för att åka hem i snöovädret.

IMG_7271.JPG

Många nya bekantskaper har gjorts idag och på lunchen idag var jag på sälj lch marknadsutbildningen i Malmö och berättade om oss och pratade om försäljning och praktik, måste säga att det är riktigt inspirerande att prata med de som utbildar sig till säljare och marknadsförare.

På tal om försäljning och marknadsföring så hände en intressant sak på frukostsmötet jag var på i imorse. Det som hände bevisar att säljare och marknadsförare lätt förlorar mot de företag som har en nöjd kund under en längre tid och att det nog inte finns något som slår skadan som en missnöjd kund kan göra med extremt liten insats.

Efter seminarier, där företaget som höll i det hade pratar om vinsten med deras tjänster så är där en kund som högt i samen berättar hur de har haft ett samarbete i många år och de som de har stått och berättat har hon aldrig fått och det trots att hon efterfrågat det flera gånger. Självklart ber arrangören om ursäkt, men skadan är redan skedd. På minglet efter var detta det stora samtalsämnet och man kan lugnt säga att förtroendet för företaget som arrangerade fick sig en rejäl törn och frågan är om det inte till och med kan ha blivit så illa att den tiden som deras säljare lade ner faktiskt var helt förgäves. Tänk istället om det hade varit en nöjd kund som berättade och bekräftade det som de sa, hade varit en helt annan sak, istället fick de en missnöjd kund som gjorde mycket skada, så kom ihåg säkerställ att era kunder är nöjda vem vet vad de berättar för er kanske största prospekt och ni kommer inte ens vidare till en affärsmöjlighet bara för en annan missnöjd kund.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Kommentera

Stäng meny