En dag med möten

quote-you-will-either-step-forward-into-growth-or-you-will-step-backward-into-safety-abraham-maslow-251168

Idag har verkligen varit en dag som bestått av både det ena och det andra, dock en sak har varit genomgående i allt jag gjort och det är möten, intressanta sådana som verkligen alla har haft fokus att föra något framåt.

Då jag är inblandad i en del olika projekt har också dagens möte gått i de linjerna då olika möten har handlat om olika projekt.

Ett av dagens absolut bästa möten, var när jag träffade en kund till E-detalj för en workshop runt målgruppsanalys inför vår analys av deras hemsida allt med målet att nå en ökad försäljning. Idag är det enkelt att få många besökare till sin sida, men det är desto svårare att få dem att åstadkomma det du vill, vare sig det är att boka ett besök, köpa din produkt eller begära en offert.

Genom att ta grunden i målgruppen, erbjudandet och vilka smärtor/svordomar som ens erbjudande löser kan man sen med stöd i det och klassiska försäljningsprinciper åstadkomma en förbättring av försäljningen/konverteringen på sidan oavsett vad det är. De flesta hemsidor idag har ju fokus på att åstadkomma något och inte bara finnas för att blockera ett domännamn. Det som man ska tänka på är att det är lika svårt att lyckas med försäljning på internet som med försäljning i verkligheten och det är alltid samma säljmetodik som används, oavsett det är på nätet eller verkligheten. Dessa är grundläggande, du kan bara sälja till den som vill lösa ett problem (gäller även livvstilsprodukter) och du kan bara sälja till den som har pengar) däremot tillför en hemsida en utmaning som inte finns om du jobbar med personlig försäljning, och det är att du inte får någon fysisk reaktion av dina besökare som du direkt kan se, således måste du bygga upp siten för att kunna hantera alla tänkbara frågor, bemöta deras utmaningar och göra en trygg upplevelse, allt detta är sådant som E-detalj är specialister på.

Nu däremot är det dags att gå och lägga mig, ska börja med ett möte vid 8 tiden imorgon med ett av mina mest spännande projekt, där vi ska ha avstämningsmöte och planeringsmöte.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar