Dina drömmar

Richard Branson har många klassiska citat, och det är kanske inte så konstigt, det är få entreprenörer som har gjort en sådan resa som han har gjort och dessutom haft så många motgångar. Av alla hans citat måste jag säga att jag tycker detta är ett av de bästa

(null)
Ha har många poäng i det hela, men i synnerhet anser jag att grunden i det hela är att våga ha drömmar, och det är många som har. En hand räcker inte till för att räkna de personer som jag träffar på en dag som har drömmar, oftast drömmar om att göra något annat, åstadkomma något stort eller kanske bara så enkelt som att prova ett nytt jobb. Men det är just det, bara drömmar och personer som har drömmar brukar jag fråga, vad är det som hindrar dig?

Det absolut vanligaste svaret på frågan, vad som hindrar dig är: “jag har så mycket annat nu”, “jag ska göra det” eller min favorit “jag är för lat eller jag orkar inte”. Den sista är verkligen min favorit för den säger så mycket och i synnerhet är det där som Richard Bransons citat kommer in. För det stora skälet jag tror man har är faktiskt rädsla för att misslyckas och den rädslan gör att man inte vågar springa mot sin drömmar. Men tänk om, tänkt om du skulle lyckas istället, är du inte rädd för att faktiskt aldrig kunna få reda på att faktiskt skulle kunna fått det där drömjobbet som du sökte, eller du hade kunnat gjort den resan du alltid drömt om, men……

För några månader sen var jag på en föreläsning runt just drömmar och mål och jag skulle vilja säga att den enda skillnaden mellan att ha din dröm som just en dröm eller att faktiskt kunna nå den, är att göra om drömmen till ett mål och börja arbeta mot den.

Själv är jag inne på en resa där jag verkligen är på väg mot min dröm som jag har haft enda sen jag var liten, och jag är verkligen målmedveten i den resan just nu, det blir långa dagar och mycket planerande, men når jag mitt mål har det varit värt det och visst är jag sjukt rädd för att misslyckas men jag är faktiskt än mer rädd för att en dag inse att jag missade chansen att få uppleva en av mina drömmar.

Nu däremot är snart klockan midnatt så nu är det dags att sova och faktiskt drömma drömmar 🙂

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar