Det går runt och runt

DSC00668

Idag har dagen ägnats åt det arbete som man på alla företag gör varje månad, nej och jag pratar inte om löneutbetalning.

Det jag pratar om är månadsrapporter, reviewer och genomgångar av tiden som har varit och sen försöka förutspå framtiden. Detta är något som görs varje månad och det görs på alla företag på ett eller annat vis.

Detta är något som är vettigt och bra att göra för det handlar om att han kontroll, tyvärr blir många sådana möten ofta en kopia av förra mötet och det är heller inte helt ovanligt när jag pratar med människor i min omgivning att det ägnas mer tid åt att analysera dåtiden än att planera för framtiden.

För att dessa möten ska vara nyttiga och faktiskt leda till utveckling i bolaget så är där 2 punkter som jag skulle vilja skicka med alla som leder och styr sådana möten:

  1. Skicka ut allt material innan så att alla kommer förbereda till mötet på samma nivå
  2. Ha en större vindruta än backspegel.

I synnerhet punkt 2 vill jag verkligen betona vikten av, då det är så mycket enklare att lägga tiden på att förstå det som varit (finns ju faktiskt ett facit som man kan leta efter) än att lägga tid på att planera de närmaste månaderna.

Förrutom att faktiskt suttit på möten hela dagen, har jag faktiskt varit och tränat nu ikväll också för det är nämligen första dagen som jag inte har lidit av jetlag och dessutom börjar min förkylning släppa…… och det var dessutom riktigt skönt att träna

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar