Den Digitala Turistbyrån

Digitala Turistbyrån

Nu är det dags att offentligöra ett projekt som har funnits i tankarna under 2 års tid. För 2 års sen startade vi upp det, tog fram en “mockup” för att sen lägga det i malpåse igen. Anledningen var att vi hade inte tid själva att driva det så som vi hade velat och sen dess har vi letat någon driftig entreprenör som kan ta sig an projektet och äga det.

För ungefär 1 månad sen hittade vi Paul och Carl-Johan, 2 fantastiskt driftiga personer som är nyfikna på entreprenörslivet. Det klickade direkt och nu kan jag stolt presentera projektet “Den Digitala Turistbyrån” som Paul och Carl-Johan kommer ansvara för.

Det är idag ganska vanligt att man i tidningar ser att det läggs ner turistbyråer i kommuner, man flyttar ut dem till olika företag eller helt enkelt skapar olika typer av infopoints. Nedan är ett urklipp av tidningsartiklar senaste månaderna

Screen Shot 2016-06-16 at 11.15.40

Kort sagt, det är en utmaning för kommuner att nå ut till sin målgrupp med turistinformation på ett kostnadseffektivt sätt och nu när digitaliseringen verkligen står i farstun känns detta som ett

Vad är då Digitala Turistbyrån?
Jo det kommer vara precis vad det låter som, en digital turistbyrå som kommer att leverera turistinformation till besökare i kommunen eller regionen via en app eller via hemsida. Detta kommer ske i samarbete med kommunen och det privata näringslivet. Där kommer finnas både officiell kommunal information, men också sådant som inte är så känt och via en Geopositionering kommer du även få reda på vad som finns inom det geografiska området.

När kommer denna fantastiska app ut? Ja som planen ser ut just nu, kommer vi inleda en pilot under september månad och siktar på en skarp release av hela lösningen under våren 2017.

Vad händer just nu? Just nu håller vi på att utveckla appen samtidigt som vi letar efter 3 kommuner som vill vara med i piloten, vilket innebär att man kommer få fri tillgång till systemet när det är driftsatt samt vara med som testpiloter och referensgrupp under hösten/vintern i år.

Är du intresserad av att få fortlöpande information eller kanske känner en kommun som vill vara med kan ni kontakta mig, eller gå in på http://digitalaturistbyran.se/

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar