De 3 viktigaste punkterna för en ehandlare – Del 2 #borgmansehandel2021

Då har vi kommit till Del 2 i mitt ehandelsprojekt och denna gången handlar det om de viktigaste 3 frågorna som vilken ehandlare som helst måste kunna svara på innan man börjar med sin ehandel, egentligen innan man ens väljer produkter, eller åtminstone innan man börjar bygga. Ska man vara ärlig är frågorna samma för vilken företagare som helst.

Klicka här för att se den på Youtube https://youtu.be/KcpwSM0AoL0

De 3 frågorna är:
– Av vilken anledning ska man handla av min ehandel och inte mina konkurrenter? Här gäller det att man tänker efter, detta är den som är frågan som avgör om du kommer lyckas eller inte. Det handlar om ifall ditt värde är högre än konkurrenternas.

– Vem är det som ska handla i min ehandel? Detta är din målgrupp som du sen använder för att skapa dina personas och rikta in din marknadsföring. Kommer mycket mer om detta framöver.

– Var finns kunderna? baserat på målgruppen så finns de på olika ställen, både offline och online. Vilka sociala medier hänger just din målgrupp på? Hur ser din målgrupps köpresa ut och hur påverkar du dem i olika nivåer.

Detta är de 3 punkterna som behandlas och i videon berättar jag hur jag resonerar runt dem, vilka min målgrupp är och varför de ska handla från min ehandel som ska byggas framöver. Utan dessa svar är det inte lönt att lägga energi på att bygga en ehandel ifall man vill att den ska generera pengar.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar