Cash is king

Sitter på tåget hem från Helsingborg just nu efter en riktigt bra eftermiddag tillsammans med Connect Syd, SEB, Almi och några till.

Foto-2015-09-30-19-11-22

Om igår var en oplanerad dag, eller snarare en planerad dag som blev kaotisk så har idag varit precis tvärtom, allt har bara löpt på enligt plan och tanke, flera problem har lösts, det stora problemet vi hittade igår, är visserligen lika stort, men påverkan är mycket mindre än vad vi trodde och vi håller nu på att åtgärda det, med den bonusen att det kommer komma in bättre information och fler Nibe-reservdelar på JS Energi.

I eftermiddags har jag som sagt var deltagit på en seminarie och mingelträff under temat “Cash is King” och som anordnades av Connect Syd, tillsammans med ett antal av deras samarbetspartners.

Hela temat handlade om likviditet, ett verktyg och något som varje egen företagare känner till eller snarare borde känna till. Tyvärr finns det en hel del företagare och ledare som inte förstår hur viktigt detta nyckeltal är och att det faktiskt inte är dåliga resultat som leder till att företag går under, utan dålig likviditet och kassaflöde. Självklart finns där en direkt koppling mellan lönsamma bolag och god likviditet, men det behöver inte vara så. Även om ett företag ser ut att ha en bra resultaträkning, kan det gå under på grund av dålig likviditet. Likaså finns det många startup bolag som kan köra många år med dåligt resultat men ändå klara likviditeten genom aktieägartillskott, investerare eller lån. Dock till slut måste man nå ett bra resultat och ha ett positivt kassaflöde annars är en konkurs ett faktum på lång sikt.

Det har varit en lång dag idag, som nu lider mot sitt slut, just nu är jag ganska trött och det ska bli skönt att komma hem och bara ta det lugnt och försöka att inte jobba mer ikväll, men det är svårt, det är ju faktiskt så förbannat roligt just nu. Jag kan enkelt säga att just nu har jag nog något av det roligaste i hela min karriär möjligtvis hade jag lika roligt på vissa av mina projekt på Atea, som tex att bygga upp ATS, men detta är en annan sak, vi är små företag som försöker bygga stort med många andra utmaningar och dessutom lär man sig nytt hela tiden.

Tycker faktiskt att denna bilden beskriver väldigt mycket just nu i mitt liv 🙂

b93d01e0-f2f9-11e3-a559-12313d318c38-large

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar