bilder på mentorskap

Sitter just nu på tåget tillbaka från Karlskrona efter ett fantastiskt trevligt möte, riktigt kul och dessutom hjälpte mig komma till insikter, tack Jenny 🙂

Letar efter bilder i bildbanker till Scand Groups nya mentorpaket och inser att i nästan alla bilder som finns under just mentorskap är det en äldre herre som ser ut att vara mentor åt en yngre kvinna, snacka om stereotypa roller. Men jag inser också att det är många gånger jag som lägger in min tolkning i bilerna baserat på kroppspråk, vem som har block och så vidare. Hur kom jag då att tänka på detta, jo det var faktiskt bilden nedan

Screen Shot 2014-12-29 at 16.16.24

När jag tittar på bilden och på personernas kroppspråk tolkar jag det som att mannen är mentorn och kvinnan är adepten. Men när jag å andra sidan tittar på ansiktsuttrycken blir min tolkning tvärtom, där mannen sitter och lyssnar och verkligen tar till sig det ordentligt och det är kvinnan med sin visdom sprider kunskapen vidare till honom och coachar honom.

Vad som är rätt eller fel ligger väll i betraktarens ögon, men det är klart man tänker. Vilken bild det blir vet jag faktiskt inte ännu, skulle vilja ha en som inte sätter en könsstämpel på bilden… får se vad jag hittar på Fotolia där jag brukar köpa mina bilder.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar