Bättre än tänkt

Vilken dag det har varit, en runda norrut och ett fantastiskt möte som gav ett bättre resultat än förväntat, detta känns förväntansfullt, förhoppningsvis kan jag snart släppa lite mer info 🙂

Över till dagens Albert Einstein citat, nu går vi in på dag 3.

albert-einstein-quote-happy-life

Det ibland att jag träffar människor som har en dröm om hur det är att vara lycklig, inte sagt att de är olyckliga men de känner att de skulle kunna vara lyckligare eller i vissa fall lyckliga.

När man börjar prata med dessa personer får man ofta höra, tänk om jag bodde på den eller den platsen, tänk om jag hade x mycket pengar osv osv. Jag kan köpa det om man har en sjukdom om man faktiskt känner att man hade varit lyckligare om man vore frisk, det är ju ett grundläggande behov i Maslows behovstrappa. Tyvärr är det många gånger att man drömmer om det eller det, men man sätter inte upp det som ett mål och faktiskt börjar kämpa för det.

Om man nu drömmer om att ha x mycket pengar, eller att bo på platsen x, varför inte sätta upp det som ett mål, sen bryta ner det till delmål. Det kan till exempel låta så här:

1. Jag skulle vilja kunna bo i Thailand hela den svenska vintern.

2. Vad behöver jag göra för att kunna bo där ett halvår åt gången? Svaret skulle kunna vara att skaffa ett jobb som kan hanteras på distans och du faktiskt kan jobba från Thailand i ett halvår.

3. Vad behöver jag göra för att få tag på ett sådant jobb, behöver jag en utbildning?

4. Vad behöver jag göra för att kunna få den utbildningen och samtidigt få en inkomst, skulle det kunna vara att ta en kvällskurs eller distansutbildning.

5. När jag har min utbildning, vad behöver jag göra för att hitta mitt drömjobb.

Ett tips är att bryta ner det på detta viset, för det är ju faktiskt greppbart att du kan ta en kvällskurs. Det är ju greppbart att när du tagit den att du kan söka efter ett jobb osv… Hela din dröm blir helt plötsligt greppbar och det ger dig möjligheten att faktiskt nå dit du vill. Om du sen är lycklig när du kommit dit eller inte kan jag inte svara på, men jag kan lova att för varje delmål som du klarar av, blir du lyckligare, för man blir lycklig av att nå sina mål.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lämna ett svar