Att inte stanna upp

Då var det dags för dag 2 i Albertveckan och idag bjuder jag på följande citat

albert-einstein-balance

Idag har det varit en spännande dag med en del överraskningar som jag inte var beredd på men det är ju det som är en del av mitt liv 🙂

Idag har också varit dagen där Ahrens Rapid Growth har med sitt University varit på besök hos oss på IXX med sitt tillväxtprogram och jag har varit en del i en utmaning och blivit intervjuad. Riktigt kul varje gång man är delaktig i Ahrens program, man både lär sig saker och lär känna nya människor.

Dagens bild på Einsteincitat har faktiskt en koppling till just Ahrens Rapid Growth. Ahrens jobbar med snabbväxare och det är just det som jag lägger in som tolkning i citatet ovan för där ligger en sanning i just det uttrycket även när du driver ett företag. Om du inte håller tempot uppe, jobbar med affärsutveckling, hela tiden försöker bli bättre, höja kunders nöjdhet, höja personalens nöjdhet osv osv så kommer du till slut att ramla eller som företagare stanna upp och det  kanske inte direkt innebär att ditt företag går under, men det kommer innebära att du kommer bli mer introvert för problemen och att utmaningarna växer och risken är då riktigt stor att du eller ditt företag faktiskt backar i utvecklingen. Det är viktigt att när man hamnar i det läget att man faktiskt sätter ner fötterna från cykeln, stannar upp, analysera vad som gör att farten minskat och tar några beslut som man lägger mycket kraft på att genomföra, helt enkelt lägger all fokus på att få upp farten igen på det man sysslar med eller på sitt företag. Som jag skrev i förrgår så är det lätt att det annars blir att man fokuserar på fel saker och kanske till och med lägger tid på cykelställsfrågor.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar