Årets mest utvecklande möte

Idag har jag tillbringat nästan hela dagen nere i Lund hos Decision Dynamics.

Foto-2015-07-23-11-48-20-(1)

Detta var ett av mina absolut bästa möten detta året. Decision Dynamics sitter enligt mig med nyckeln på hur man skapar framgång genom medarbetarna på företag och på det viset skapar ett företag i mästarklass där medarbetare och kunder är det som är i fokus, men också svaret på hur du skaffar och utvecklar nivå 4 och nivå 5 ledare. Ska man vara ärlig har de inte hela svaret på hur man gör, men de har svaret på hur man identifierar, mäter, skapar självinsikt och även vilken väg som ska resas för att komma till målet, men självklart måste kunden göra arbetet själv, dock med den rätta verktygslådan.

Under dagens möten då vi både diskuterade samarbete och hur Decision Dynamics kan hjälpa till i några av mina projekt, fick jag också en djupare insikt i de värden som genereras av Decision Dynamics, och ja, jag måste säga att jag fick många ögonöppnare idag, eller snarare aha upplevelser.

Många av de saker och tankar jag har levt efter som ledare fick jag helt plötsligt ord på och faktiskt forskningsbaserade bevis att det jag gjort faktiskt har en grund i vetenskap, det är däremot riktigt riktigt synd att “career managment” och “talent management” samt olika delar inom ledarskap tyvärr tillämpas väldigt lite i svenska företag, dock måste jag säga att det finns företag jag har varit i kontakt med som verkligen har lyckats med de bitarna, och i de fallen de har lyckats har det varit för att modellerna har implementerats från toppen och neråt, inte från botten till toppen. Det är när ledarna i toppen absorberar och tar till sig modeller som gör att de kan leda och skapa resultat genom medarbetare som världsklass föds, inte när ledarna i toppen ska kontrollera hur och när saker görs, för det skapar oftast mer problem än gott resultat.

Då dagen tog mycket mer tid än väntat, dock verkligen värt hela dagen och min hjärna är så full av tankar just nu, måste det bli en tidig dag på kontoret imorgon för att hinna med det som jag planerat att göra i eftermiddags istället 🙂

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar