Är det möjligt?

Foto-2015-05-29-07-23-57

Sitter på 07.01 tåget in till mitt kontor, med en god kaffe och riktigt taggad inför en arbetsdag som i praktiken bara ska innehålla leverans och produktion, en hel dag utan kundbesök och sälj, inte det vanligaste i mitt liv men det är behövligt med leverans också 🙂

I veckan stod det i tidningen att det var sista arbetsdagen på Blackberry i Malmö, riktigt tråkigt men ändå förståligt. Vad som också står i tidningen är att en av grundarna till TAT (som sen såldes till Blackberry) nu investerar i Start Ups, kanske inte den nyaste nyheten men det är en kul koppling när man tänker på livscykeln på ett företag och hur hela resan med TAT faktiskt hjälper en hel del nya företag att kunna bli det nya “TAT”.

Själv är jag inblandad i en del företag för närvarande både som ren investering och som aktiv. Måste säga att det finns få saker som är så givande som att se att ens råd eller bara stöttning när en ung entreprenör har det motigt ger effekt och att de tar sig förbi det guppet eller ravinen som de helt plötsligt fått framför sig.

Frågan som jag funderar på just nu är den om TAT, Blackberry och hur det går vidare in i nya företag genom att grundarna går in som affärsänglar i nya bolag, med nya entreprenörer och tillför en unik kompetens som bara de som gjort resan kan tillföra är det som kan kallas livscykel för många teknikdrivna företag, i synnerhet webbaserade?

Hur länge kan egentligen ett företag som säljer en webbaserad tjänst med multiplikatoreffekt överleva? Tror det beror på hur unik produkten är, baserat på hur förnyelse sker, å andra sidan hur många minns vilka mobilspel som var hypade för 2 år sen? Angry Birds?

Är det som så att livscyklarna för många av teknikbolagen löper i 5-10 års cykler som ett medelvärde och de under den tiden byter ägare 2-3 gånger ?

Ja det är sådant som jag funderar på denna soliga morgon

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar