Albertvecka

Jag tänkte ge mig på att köra ett tema denna vecka också, och denna veckan tänkte jag att det skulle bli en Albertvecka! Vad är då en Albertvecka? Jo jag tänkte att jag denna vecka varja dag skulle publicera ett citat från Albert Einstein och sen omsätta det i en verklighet som man som företagsledare ofta hamnar i… då kör vi… Denna veckas citat är:

einstein

Det blev ett citat på svenska då det var det som jag hittade först. Ganska kul att jag har tillbringat dagen på Ledningsgruppsmöte och hitta detta citatet.

Det finns verkligen en sanning i citatet som man dessutom använder ganska ofta i en annan skepnad: “om du gör samma sak idag som igår får du samma resultat som igår”. En hel del av att vara ledare och jobba med tillväxt i ett stabilt företag eller i ett startup, spelar faktiskt ingen roll, är att våga göra saker annorlunda än vad man gjorde igår för att man vill få ett annat resultat. Tyvärr är det som så att man många gånger inte gör saker annorlunda utan man väljer det säkra spåret, många gånger samma spår som konkurrenter har valt eller andra i branschen. Men om vi tänker efter, om vi alltid hade gjort det, var hade vi då slutat?

– Vi hade med största sannolikhet inte kommit till månen!
– Vi hade med största sannolikhet inte haft någon iphone!
– Vi hade med största sannolikt faktiskt levt på stenåldern!

Med dessa fakta, varför ska det då vara så svårt för många människor att göra saker annorlunda idag än vad man gjorde igår? Jag tror det är ganska enkelt, man är rädd för att misslyckas och därför gör man det som är säkert eller kanske till och med gör inget alls.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar