525 600

forandring

Igår bloggade jag och instagrammade siffran 525600, en del av er har säkert redan räknat ut vad det är för siffra, och för er andra är svaret att det är antalet minuter det finns på ett år. Varför är det då intressant?

Jo det var en tanke som slog mig efter en fika igår eftermiddag med en person som sjukt mycket inspirerar mig och verkligen sätter igång min hjärna på de mest konstiga vis. På ett år har vi 525600 minuter till vårt förfogande. Vad vi gör med de minuterna är helt och hållet upp till oss och våra val. Vi kan välja att låta dem rulla oss förbi genom att göra ingenting. Vi kan välja att sova bort majoriteten av de minuterna (någon jag inte förstår 🙂 ), vi kan välja att skapa värde för oss själva, vi kan välja att skapa värde för andra, ja vi kan välja helt och hållet vad vi gör med dessa minuter, varje minut, varje timme, varje dag och varje år.

Vi kan välja att se de saker som händer i vardagen som ett hinder eller en möjlighet, vi kan välja om vårt nästa möte med en människa ska bli bra eller dåligt. Vi kan välja om minuterna vi tillbringar i en bilkö är minuter som vi slänger bort att inte göra något, meditera, vila, ringa de viktiga samtalen, prata med familjen eller boka en middag med nära och kära.

Vad vill jag säga med detta då? Jo det är ganska enkelt. Vi har 525600 minuter till vårt förfogande, vi lever i ett stabilt och fritt land. Vi väljer själv om vi vill att dessa minuter ska gå till negativa tankar eller positiva, om vi vill använda dessa för att vara glada eller arga, om den personen vi träffar flyktigt på tåget ska få en god känsla i några minuter eller de ska få en dålig känsla några minuter, kanske bara genom att du ger dem ett leende på morgontåget. Det är kort sagt du som har valet varje minut av ditt liv vad din minut ska fyllas med, och jag är övertygad om att genom att göra mer aktiva val rörande våra minutrar i livet blir det också ett bättre liv för dig, och även för andra i din omgivning, så börja välj är mitt tips 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Lämna ett svar