2015 krönika Del 1

Här kommer del 1 av min krönika på mitt 2015, ett äventyrligt år, med många förändringar i livet, och ett av mina roligaste år någonsin 🙂

Åsljungasjön
Blev en del geocaching under året, här en paus vid Åsljungasjön en vacker vinterdag

Året började redan i januari, som så många andra år gör, denna gången med att jag hade tillbringat hela jul och nyårshelgen med att reflektera över min situation, något som började redan när vi i oktober/november hade varit nere i Australien och Nya Zeeland. Mitt läge i Januari var att jag satt som delägare i E-detalj, Delägare och Försäljningschef på IXX IT-Partner och hade dessutom fått ordning på Scand Group AB som är mitt investmentbolag för att investera i andra bolag.

I januari började det bli riktigt blåsigt på IXX IT-Partner, bland annat fick både jag och en person till fick utstå en hel del kritik från ledningen för långa semestrar under hösten, något som förvånade mig mycket, då jag hade varit på månadsresor förr, bland annat på Atea och även andra bolag och där hade det inte varit några problem. Det visade sig också att det inte heller hade varit något problem här rent praktiskt, men mycket tid lades på att diskutera detta, något som fick mig att fundera runt kulturen och vad jag lägger min tid på.

maxamalmö
Seminarie med Maxa Malmö för IXXs räkning, träffade många nya bekantskaper. Maxa Malmö gör ett fantastiskt jobb i Malmö med att binda ihop stora bolag med entreprenörer

Det gick också mycket tid att fundera runt företagskulturer och vad man önskar för företagskultur när man bygger bolag för att åstadkomma en framgångsresa något som sen har varit väldigt viktigt för mig resten av året. .

Under februari hade jag väll i praktiken bestämt mig att jag inte skulle kunna slutföra mitt uppdrag på IXX IT-Partner, ett uppdrag att som försäljningschef vara en del av att bygga ett företag som skulle växa med 25% om året organiskt. Vad anledningar till mitt beslut var vill jag inte skriva här, men det hänger mycket ihop med företagskultur men också att insikten om vad som krävs av ett helt företag om man ska växa 25% per år, och att det behöver göras allt annorlunda i förhållande till vad som gäller om man ska växa 5-10% organiskt per år.

Det var också i denna vevan som jag bestämde mig för att gå in och investera i ett bolag som heter JS Energi Service AB. JS Energi Service hade redan då som mål att bli den ledande reservdelsförsörjaren i Norden på reservdelar till värmepumpar, i slutet av denna serie kommer jag återkomma med vad nuläget är i alla mina projekt just nu.

hifguldsponsor
IXX IT-Partner blev guldpartner till HIF, här är bilden från första Guldpartnerträffen, också min sista som jag var med på

I Mars månad blev det dags att gå skilda vägar mellan mig och IXX IT-Partner. Skulle kunna säga att det var jag som tog beslutet helt själv, men det vore att inte tala hela sanningen utan det var bägge parter som tyckte det var dags att vi gick skilda vägar, detta i en överenskommelse som var bra för bägge parter och skulle gynna bägge, tyvärr visade det sig att denna sen inte skulle hållas, men det återkommer jag till senare någon gång.

kundträff
En av de sista sakerna jag gjorde på IXX IT-Partner var en riktigt bra kundaktivitet med skytte, riktigt uppskattat av kunderna. Kan verkligen rekommenderas som aktivitet

På det personliga planet var det under detta kvartalet jag verkligen också insåg vad det är jag brinner för och vad jag tycker är roligare än något annat. Vad var det då jag insåg, jo jag insåg att jag för att trivas vill befinna mig i:

– En organisation som vill växa mer än snittet
– En organisation som vill växa genom medarbetare och som tillämpar ett coachande ledarskap samtidigt som man sätter medarbetarna och kunderna i främsta ledet
– I en miljö med massor med entreprenörsanda och uppfinnaranda
– En situation där jag själv kan styra mitt arbete och min fritid och där fokus är att göra det som jag tycker är roligast minst 60% av tiden.
– Vara mentor för personer och företag.
– Ha möjlighet att hålla föreläsningar och bredda mitt kontaktnät

Ovan är sådant som jag faktiskt insåg under året och ganska mycket under min vistelse i Australien och tiden därefter när jag reflekterade. Jag insåg också under denna tid hur mycket jag hade att tacka Atea för när det gäller att lära mig ledarskap, hur man bygger framgångsrika företag och hur man faktiskt sätter personalen i fokus. I synnerhet skulle jag vilja tacka 5 personer som betytt mycket för mig i att utvecklas som ledare under åren på Atea, nämligen Magnus Sallbring, Magnus Westring, Niklas Pettersson, Mathias Ahlm och Carl Johan Hultenheim (hoppas det är ok att jag nämner er med namn). Utan er hade jag inte fått lära mig av mina misstag och ni har lärt mig att inse hur viktiga medarbetare är. Jag vet att detta inte har med 2015 att göra å ena sidan, å andra sidan var det faktiskt i Q1 som jag insåg allt detta, något som var väldigt omvälvande för mig.

peterpan
Var på teater i Kristianstad, såg uppsättningen Peter Pan, riktigt bra och trevligt. Går på alldeles för lite teater

För att fortsätta på det personliga planet, var det också under Q1 som vi köpte vår älskade sommarstuga på Söderåsens slutning, mitt i bokskogen, och det som nu har blivit mitt andhål i den stressiga vardagen.

Detta var väll det största som hände under Q1, men jag skulle också kunna skriva om mitt möte med Kvinnojouren och det lilla jag kunde bidra med för att hjälpa, hur jag började jobba med Decision Dynamics (ett fantastiskt företag) och vad jag lärt mig av det, vad som skiljer bra och dåliga ledare åt eller hur en diskussion runt cykelställsfrågor kan orsaka kaos och panikbeslut, men allt detta kommer nog i framtida inlägg

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Kommentera

Stäng meny